manager

Lajmërime

Muslimanet e Austrise zgjodhen kryetarin e tyre

Me 08.12.2018 ne oret e mbremjes muslimanet e Austrise zgjodhen kryetarin e Bashkesise Islame te Austrise Mr. Ümit Vural. Zgjedhjet…
Aktivitete

Kryetari i ALKIG priti kryetarin e KBI të Presheves

Me daten 25.11.2018 kryetari i ALKIG Vahidin Beluli me Kryeimamin dhe Zv. Kryetarin priten ne zyren e ALKIG kryetarin e…
Aktivitete

Takim me ish-Presidentin e Tunezisë

Me 25.10.2018 Usama Ef. Alimi në cilësinë e Zv. Kryetarit të Komunitetit Shqiptarë në Austri ( ALKIG ) prezantoi në…
Lajmërime

ALKIG mban kuvendin e radhës dhe zgjedh Kryeimamin e ri

Me 21.10.2018 pas seminarit ALKIG mbajti edhe mbledhjen e Kuvendit te ALKIG ku pos tjerash zgjodhi edhe Kryeimamin Ylli ef.Buraniqi…
Edukim

ALKIG organizon Seminar për menagjimin e konflikteve

Me 21.10.2018 në Vjenë u zhvillua seminari i ALKIG-ut për imam, teolog, mësues të lëndes fetare dhe kryetarë të xhamive…
Aktivitete

ALKIG dhe Horizont organizuan mbledhje komemorative për Mr. Muhidin Ahmetin

Me 28.09.2018 hutbeja e xhumase ne xhamite shqiptare te Austrise ju kushtua veprimtarise se Kryeimamit te ALKIG-ut, kurse ne mbremje…
Edukim

Seminar përgatitor për Haxhilerët e Vjenës

Me 05.08.2018, në hapësirat e Qendrës Kulturore Shqiptare ” IKRE” në Vjenë, në prezencën e Haxhilerëve të Vjenës dhe rrethinës…
Edukim

Seminar përgatitor për Haxhilerët e Austrisë së Epërme

Me 04.08.2018 në kuadër të organizimeve vjetore, në Xhaminë Bashkimi u mbajt Seminari përgatitor për Haxhilerët nga Austria e Epërme,…
Aktivitete

Kryetari i Kuvendit të ALKIG zhvillon takim pune në Maqedoni

Me 16.07.2018 (e hënë), Kryetari i Kuvendit të ALKIG-ut Emin ef. Limani u pritë në vizitë nga Myftiu i Tetovës…
Opinione

Bashkësia Islame e Austrisë kritikon mbylljen e 7 xhamive nga ana e qeverisë

Kryesia e Bashkësisë Islame të Austrisë mbajti sot me 09.06.2018  mbledhje, ku analizoi situatën e krijuar një ditë më parë,…
Close