Aktivitete

ALKIG dhe Horizont organizuan mbledhje komemorative për Mr. Muhidin Ahmetin

Me 28.09.2018 hutbeja e xhumase ne xhamite shqiptare te Austrise ju kushtua veprimtarise se Kryeimamit te ALKIG-ut, kurse ne mbremje ne ora 18:00 u mbajt mbledhje komemorative me rastin e ndarjes nga jeta te Kryeimamit Mr. Muhidin Ahmeti.
Kryesia e ALKIG dhe Qendra Kulturore Horizont ne Wels organizuan mbledhje komemorative me rastin e ndarjes nga jeta me 05.07.2018 te Kryeimamit te ALKIG dhe Imamit te Qendres Kulturore Horizont ne Wels te Austrise.
Te ftuar ishin perfaqesues nga Komuna e Welsit, perfaqesues te bashkesive fetare te Welsit, perfaqesues te xhamive jo shqiptare te Welsit si dhe Imamet dhe antaret e ngusht te kryesive te xhamive shqiptare ne Austri. Mbledhjen e moderoi Vildan Mamuti sekretar i Qendres Kulturore Horizont kurse per jeten e tij (CV) foli djali i tij Bilal Ahmeti. Per personalitetin dhe virtytet e tij foli bashkeshortja e tij Fahire Ahmeti kurse vajza e tij Esra rikujtoj perkushtueshmerin e mr. Ahmetit si baba, mesues, edukatore dhe dijetare. Ndersa kryetari i Qendres Kulturore Horizont Sadulla Fetai foli per vepren e Mr. Ahmetit si imam ne xhamine e Welsit. Kryetari i ALKIG Vahidin Beluli shpaloi veprimtarine e Mr. Ahmetit ne Kosove dhe Shqiperi, rolin e tij si kryetar i pare i Unionit te Shqiptareve Musliman ne Austri dhe punen e tij si Kryeimam i ALKIG-ut. Per bashkepunimin e Mr. Ahmetit me organet komunale foli pergjegjesja per integrim prane komunes se Welsit Mr. Claudia Glössl kurse per pershtypjet fqinjesore te Mr. Ahmetit foli fqinju i tij Alfred Wisinger. Per rolin e Mr. Ahmetit ne fushen e dialogut te religjioneve ne Wels foli perfaqesuesi i kishes katolike ne Wels Peter Neuhuber dhe perfaqesuesja e kishes evangjeliste Irmgard Lehner. Fjalimet ishin te dhimshme dhe perplot emocione nga njera ane kurse nga ana tjeter shume frymezuese dhe te benin te ndihesh krenare me te ndjerin Ahmeti.

Close