manager

Aktivitete

Imamët dhe Kryesitë e xhamive shqiptare nderojnë dhe luten për viktimat e sulmit terrorist në Vjenë

Imamët e Komunitetit Shqiptarë të Bashkësisë Islame të Austrisë së bashku me Kryesitë e xhamive anëtare në ALKIG nga e…
Lajmërime

Komuniteti Shqiptar i Bashkësisë Islame të Austrisë denon ashpër sulmin terrorist në Vjenë

Komunitetit Shqiptarë i Bashkësisë Islame të Austrisë denon ashpër sulmin terrorist në natën e mbrëmshme në kryeqytetin e Austrë. Njëherit…
Fetare

Ditëlindja e më të famshmit të njerëzisë

Këto ditë në të katër anët e botës festohet ditëlindja e më të famëshmit të njerëzisë Muhamed Mustafas s.a.w.s. Edhe…
Aktivitete

Lista e dhuruesve të “Pakosë së Ramazanit 2020”

Eselamu alejkum të nderuar dhurues të Pakos së Ramazanit 2020! Muaji i Ramazanit përveq që dallohet si muaj i mëshirës,…
Lajmërime

Udhëzues për rihapjen graduale të objekteve publike fetare

Në bazë të vendimit të BI të Austrisë (IGGÖ) për rihapjen e objekteve publike fetare me 15.05.2020 në përputhje me…
Fetare

Urimi i Ramazanit

Të nderuar vëllëzër e motra besimtarë në Austri! Me rastin e ardhjes së muajit të madhëruar të Ramazanit shfrytëzoi rastin…
Lajmërime

Fletushka e Ramazanit

Kuptimi i agjërimit Agjërim në kuptimin gjuhësor do të thotë: ndalim dhe përmbajtje, kurse në kuptimin fetar (sher’an) me agjërim…
Lajmërime

Muslimanet e Austrise zgjodhen kryetarin e tyre

Me 08.12.2018 ne oret e mbremjes muslimanet e Austrise zgjodhen kryetarin e Bashkesise Islame te Austrise Mr. Ümit Vural. Zgjedhjet…
Aktivitete

Kryetari i ALKIG priti kryetarin e KBI të Presheves

Me daten 25.11.2018 kryetari i ALKIG Vahidin Beluli me Kryeimamin dhe Zv. Kryetarin priten ne zyren e ALKIG kryetarin e…
Aktivitete

Takim me ish-Presidentin e Tunezisë

Me 25.10.2018 Usama Ef. Alimi në cilësinë e Zv. Kryetarit të Komunitetit Shqiptarë në Austri ( ALKIG ) prezantoi në…
Close