Aktivitete

Imamët dhe Kryesitë e xhamive shqiptare nderojnë dhe luten për viktimat e sulmit terrorist në Vjenë

Imamët e Komunitetit Shqiptarë të Bashkësisë Islame të Austrisë së bashku me Kryesitë e xhamive anëtare në ALKIG nga e…

Lista e dhuruesve të “Pakosë së Ramazanit 2020”

Eselamu alejkum të nderuar dhurues të Pakos së Ramazanit 2020! Muaji i Ramazanit përveq që dallohet si muaj i mëshirës,…

Kryetari i ALKIG priti kryetarin e KBI të Presheves

Me daten 25.11.2018 kryetari i ALKIG Vahidin Beluli me Kryeimamin dhe Zv. Kryetarin priten ne zyren e ALKIG kryetarin e…

Takim me ish-Presidentin e Tunezisë

Me 25.10.2018 Usama Ef. Alimi në cilësinë e Zv. Kryetarit të Komunitetit Shqiptarë në Austri ( ALKIG ) prezantoi në…

ALKIG dhe Horizont organizuan mbledhje komemorative për Mr. Muhidin Ahmetin

Me 28.09.2018 hutbeja e xhumase ne xhamite shqiptare te Austrise ju kushtua veprimtarise se Kryeimamit te ALKIG-ut, kurse ne mbremje…

Kryetari i Kuvendit të ALKIG zhvillon takim pune në Maqedoni

Me 16.07.2018 (e hënë), Kryetari i Kuvendit të ALKIG-ut Emin ef. Limani u pritë në vizitë nga Myftiu i Tetovës…

Katallogu i kritereve për imam dhe xhami

Imamët dhe kryetarët e xhamive shqiptare në Austri sot me 04.03.2018 patën rastin të informohen më përsëafërmi me katallogun e…

Katallogu i kritereve për imamë dhe xhami [21.01.2018]

Bashësia Islame e Austrisë tashmë ka aprovuar katallogun e kritereve për imamë dhe xhami. Ky katallog u përpilua nga ekspert…

Takim me Kryetarët e Xhamive dhe Qendrave Islame në Austri

Me 22.10.2017 në hapsirat e Objektit të Xhamisë El-Buhari në Vjenë u mbajt Tatimi me Kryetarët e Xhamive dhe Qendrave…

Mbi 300 imamë nënshkruajnë deklaratën kundër ekstremizmit dhe terrorizmit

Me 14 Qershor 2017 në Vjenë u nënshkrua deklarata e përbashkët e mbi 300 imamëve të Bashkësisë Islame të Austrisë…
Close