Aktivitete

Debat: Ligji Islam, ALKIG dhe IGGÖ

Ligji Islam, ALKIG dhe IGGÖ ishte Tema e debatit te sodit ne Bashkesine Islame Shqiptare ne Vjene te Austrise. Tash me riorganizimi i Bashkesise Islame te Austrise ka perfunduar dhe organet e reja kane nisur punen e tyre. Gjate gjithe periudhes se riorganizimit jane angazhuar intenzivisht imamet dhe kryesit e xhamive, kurse xhemati vetem siperfaqesisht ka pranuar informata. Per t’i informuar edhe xhematlinjet ne detaje ALKIG (Komuniteti i Bashkesis Islame te Austrise) ish Unioni ka filluar vizitat ne xhami me bartesit e pergjegjesive te BI te Austris Ibrahim Olgun kryetar i BI te Austris, Amina Baghajati pergjegjese per departamentin e gruas prane BI, sie dhe bartesit e pergjegjesive nga ALKIG Vahidin Beluli kryetar dhe mr. Nadire Mustafi perfaqesuese e ALKIG ne Kryesin e BI te Austris. Pas referimit te mysafireve xhematlinjet paten rastin te parashtrojn pyetje per cdo gje qe u interesonte.

Close