Aktivitete

Nje kala plot Islam

Keshtu ishte titulli ne nje gazet austriake per ekspoziten rreth Islamit e cila eshte hapur nga 18 marsi deri me 5 nentor ne Schallaburg ne Austrin e Ulet.

Kete ekspozit dje e vizituan edhe Asambleja e Imameve Shqiptar prane ALKIG-ut. Qellimi i kesaj ekspozite eshte nderlidhja e pyetjeve aktuale rreth Islamit dhe muslimaneve me zhvillimin historik per te dhene sinjale se bashkepunimi i ndersjellt nuk eshte risi por por ishte i kahmotshem.
Pas ekspozites Asambleja e Imameve mbajti edhe takimin pregaditor te pritjes se muajit te madherishem te Ramazanit ne xhamin e Kremsit dhe po ne kete dite u mbajten edhe dy seminare per haxhinjet ne Krems dhe Linz. I njejti seminar sot do te mbahet ne Vjene pas namazit te drekes ne QKSH Schönbrunnenstrasse 175, 1120 Wien ku do te ligjeroi Usama ef. Alimi.

Close